2 - 0
23 augusti 2015
15:00

Referat: Arboga Södra IF - Fagersta Södra IK

Södra inkasserade sin andra raka förlust i fotbollsfyran när man mötte Arboga på bortaplan , hemmalaget Arboga vann matchen med 2-0 . Södra kom till matchen med en hel drös med spelare som inte kunde va med utav olika anledningar , Wille o Helge avstängda, Zoltek bortrest, Jama jobb, Frippe och DG skadade, Körkkö o PW sjuka.
Det var södra som tog tag i kommandot och rullade bollen fint inledningsvis men utan att skapa nån farlighet. Istället så sticker hemmalaget Arboga upp i en kontring och rullar dit 1-0 i den 11e minuten bakom en chanslös Ted Kempe. Södra får en chans att kvittera några minuter senare men Johan Adamssons nick går strax över. Södra fortsätter att ha ett stort bollinnehav men har förtvivlat svårt att skapa chanser. Ännu en gång så blir det ett mål i baken efter en kontring då en friställd Brandon Wade gör 2-0 efter 34 minuter. I samband med målet får Södramålisen Ted Kempe en rejäl smäll i huvudet och blir liggande på plan. Tyvärr så kunde inte Ted fortsätta matchen utan det blev transport med ambulans till lasarettet med befarad hjärnskakning. Spelet kommer igång igen efter 35 minuters väntan på Ambulans.
Södra skapar en giftig chans i den 44e minuten då Tiko Grigoryan får ett fint läge men bränner den.
2-0 i halvtid till Arboga.
I andra halvlek så är det Arboga som har kontroll på bollen och Södra har svårt att få till nåt ordnat spel.
Södra får några chanser sista kvarten som är nära att resultera. Sebba Jansson har ett volleyskott som räddas på målinjen utav en försvarare ,Johan har en nick som går utanför i ett fint läge och puffen drar försvaret och kommer fri med målvakten men avslutet räddas. Matchen slutar med Arbogaseger med 2-0.

Bäst i Södra denna eftermiddag var ännu en gång Martin Metsomäki även Tiko Grigoryan var bra tillsammans med Iman Hosaini . I slutskedet utav matchen var alla 3 bröder Hosaini inne på plan samtidigt ... Jawad 17 år,Iman 16 år och Ehsan endast 14 år.